Fotograferen doe ik al heel lang. Aanvankelijk met een camera die ik van ome Joop 'langdurig mocht lenen': een Yhashica tweeogige spiegelreflex. De eerste beginselen van de fotografie leerde ik van hem. Later spaarde ik een Pentax spiegelreflex bij elkaar.

Nu fotograferen we digitaal. De donkere kamer is verruild voor computer en photoshop. Dit opent weer heel nieuwe mogelijkheden.

In 2013 heb ik de opleiding “vakfotograaf” aan de Fotovakschool in Apeldoorn afgerond.

Ik noem mezelf een “professionele hobbyfotograaf” en vergelijk me in dat opzicht wel met een hobbyboer: die boert vooral uit passie, niet om er rijk van te worden. Dat geldt ook voor mij als fotograaf: ik laat me leiden door de liefde voor het vak en het plezier van fotograferen.

Mijn ‘ding’ is vooral het fotograferen van mensen. Al schuw ik uitstapjes naar andere vakgebieden niet. Ik fotografeer graag mensen, jong en oud, op bijzondere momenten in het leven, maar ook in het leven van alledag. Het mooie aan het fotograferen van mensen is dat je niet alleen verscholen achter je camera bezig bent, maar ook met de mens aan de andere kant van de lens. En mensen zijn altijd bijzonder, verrassend en mooi!